مدیریت تغییر چیست؟

هر تغییر به مثابه «روحی جدید در کالبد سازمان» است و برای سرحال نگه داشتن این روح نیاز به مدیریت تغییر و تحول سازمانی است. کسب و کارهای امروزی به خوبی می‌دانند که تغییر به معنای پوست انداختن و تازه شدن است. پس اگر تغییرات به خوبی انجام شوند، پیشرفت جمعی را به همراه دارند و اگر به درستی اجرا نشوند، سازمان سقوط خواهد کرد!

سیستم‌ها و استراتژی‌های جدید می‌توانند برای سازمان بسیار مخرب باشند. اما مدیریت تغییر این اطمینان را می‌دهد که انتقال به فرآیندهای جدید بدون مشکل پیش خواهند رفت. در سال‌های اخیر، فرآیند مدیریت تغییر به طور فزاینده‌ای به یک بخش مهم در کسب و کارها تبدیل شده است. برای درک بهتر مفهوم مدیریت تغییر با مقاله دیگری از مجله بوکاپو همراه باشید.

الزامات مهم برای مدیریت تغییر

مدیریت تغییر سازمانی برای موفقیت نیازمند دو رکن اساسی است. این دو رکن مهم باید در همۀ سازمان‌ها در هر مقیاس رعایت شوند:

سازگاری برای تغییر

همۀ سازمان‌ها تا حدی در برابر تغییرات فرهنگی مقاومت می‌کنند اما سازگاری با تغییر مهم‌تر از تحمیل تغییر است. تغییر باید با بررسی میزان سازگاری کارکنان انجام شود. برای مثال، اگر پوشش سازمانی به عنوان یک تغییر اعمال می‌شود، باید دید آیا کارکنان نسبت به این امر رضایت کامل دارند؟ یا چطور می‌توان بهترین پوشش سازمانی را از دید کارکنان تعریف کرد؟

اگر مدیران پوشش سازمانی را تحمیل کنند، احتمال استعفاء تعدادی از کارکنان وجود خواهد داشت. به ویژه این امر در مورد کارکنان حرفه‌ای که سازمان به آنها وابسته است، بیشتر رخ می‌دهد. پس آیا چنین تغییری نیاز است؟ این تغییر چه پیامدهایی دارد؟ ایا ضررهایش از فوایدش بیشتر است؟ پس قبل از اعمال هر تغییر فرهنگی باید میزان سازگاری آن مورد بررسی قرار گیرد.

پاداش برای تغییر

کارکنان و مدیران باید در مورد نتایج تغییرات آگاه باشند. آنها باید بدانند که هر تغییر یک مزیت عمده برایشان دارد. اگر آنها درک کنند تغییرات هیچ فایده‌ای برایشان به همراه ندارد، چه انگیزه‌ای برای تغییر وجود خواهد داشت؟ برای مثال، سازمانی تصمیم می‌گیرد دو ساعت به زمان کار بیفزاید و این مهم را یک تغییر بزرگ برای افزایش تعداد محصولات و فروش بالا می‌داند. اما این تغییر چه پاداشی برای کارکنان دارد؟

تغییرات عمده باید با پاداش تقویت شوند. اگر دو ساعت به ساعت کاری کارکنان افزوده می‌شود، باید برای این موضوع پاداشی در نظر گرفته شود. در چنین شرایطی هیچ نیروی کاری در سازمان باقی نمی‌ماند و سازمان نیز به اهداف خود نمی‌رسد. بنابراین، هر تغییر باید با پاداش همراه باشد تا به عنوان یک انگیزه قلمداد شود. 

برای این یکپارچه‌سازی و هماهنگی بین نیروهای یک سازمان، کتاب پیمایش تعالی از بهترین روش‌های انجام یک کار در سازمان می‌گوید. همچنین نحوه ایجاد هدف و باور مشترک بین نیروهای انسانی که اصلی‌ترین عامل موفقیت سازمان‌ها هستند را به خوبی توضیح می‌دهد. پیشنهاد می‌کنیم اگر به رشد جمعی و پیشرفت در سازمان خود علاقه‌مندید، راهکارهای موثر این کتاب را در وبسایت بوکاپو مطالعه کنید.

 

خلاصه کتاب پیمایش تعالی

راهکارهایی برای دستیابی به تعالی در سازمان‌ها

رابرت ساتن و هاگی راو

در ۲۱ دقیقه مطالعه کنید

مشاهده کتاب پیمایش تعالی

مراحل مدیریت تغییرات سازمانی

تغییر می‌تواند سخت باشد اما امری لازم است. هم چیز در جهان در حال تغییر است. یک سازمان نیز برای این که بتواند نیازها و ارزش‌های خود را مطابق با معیارهای روز نگه دارد، به تغییر نیاز دارد.

رهبری قوی همراه با ارتباطات شفاف به عنوان کاتالیزوری برای تغییر در سطح کارکنان عمل می‌کند. وقتی کارکنان درک آگاهانه و دقیقی از تغییرات داشته باشند، می‌توانند به روند اجرای سریع و کارآمد تغییرات کمک کنند.

هنگامی که کسب و کاری تغییراتی در پیش دارد، باید خود را برای آنها آماده کند. مراحل اصلی مدیریت تغییر شامل موارد زیر هستند:

  • تعیین نوع تغییر
  • طراحی برنامه تغییر
  • پیاده‌سازی تغییر
  • مدیریت تغییر
  • ارزیابی تغییر

در حالی که جزئیات هر یک از این مراحل ممکن است برای هر سازمانی متفاوت از دیگری باشد اما همۀ این مراحل به ترسیم یک برنامه سازمانی کمک می‌کنند. برای اینکه مرحله ارزیابی بیش از حد طاقت فرسا نباشد، می‌توانید چک لیست مدیریت تغییرات خود را با سؤالات زیر ایجاد کنید:

  • چرا این تغییر اتفاق می‌افتد؟
  • جدول زمانی پیشنهادی چیست؟
  • چالش‌های اصلی چه چیزهایی هستند؟
  • چگونه می‌توانیم این تغییرات را به دیگران منتقل کنیم؟
  • نقشه راه ما چگونه است؟

واضح است که نقش مدیران و رهبران یک سازمان در چگونگی بازتاب ابعاد مختلف تغییر در سازمانشان تاثیر چشمگیری دارد. بنابراین ضروری است که رویکردی که در هر مرحله پیش می‌گیرند، متناسب و اثربخش باشد. اگر به کسب دانش بیشتر در این زمینه نیاز دارید، مطالعه مقاله ۵ رفتار مدیرانی که از تغییر برای رشد استفاده میکنند را به شما پیشنهاد می‌کنیم. 

چگونه رهبران می‌توانند فرهنگ تغییر را ایجاد کنند؟

وقتی فرهنگ تغییر را ایجاد کنید، مدیریت تحول سازمانی آسان‌تر می‌شود. فرهنگ تغییرات مؤثر از همان مراحل استخدام شروع می‌شود و با شیوه‌ها و سیاست‌های منظم ادامه می‌یابد.

 

سپس با استخدام نیروهای کاری می‌توانید همچنان برای فرهنگ تغییر تلاش کنید.

شما می‌توانید برای ایجاد فرهنگ تغییر موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • نوشتن ایده تغییر در بیانیه ماموریت و چشم انداز سازمان
  • دادن فرصت‌های آموزشی فراوان به کارکنان برای تغییر
  • یافتن چالش‌های جدید برای کارکنان جهت تغییرات
  • مهم جلوه دادن طرح‌های موفقیت‌آمیز در مدیریت تغییر (چه بزرگ و چه کوچک)
  • ایجاد تغییرات کوچک مانند تغییر چیدمان فضای اداری (میز و صندلی)

کتاب ساختن برای ماندن با ارائه نکات بیشتر در این زمینه به مدیران کمک می‌کنند با پرورش نگرش دوراندیشی در خود، تغییرات پایدار و مفید را در سازمانشان ایجاد کنند. هم‌اکنون خلاصه نکات این کتاب در وبسایت بوکاپو در دسترس شماست.

 

خلاصه کتاب ساختن برای ماندن

چرا شرکت‌های موفق و دوراندیش به دنبال مدیران متواضع هستند؟

جیمز کالینز 

در ۳۰ دقیقه مطالعه کنید

مشاهده کتاب ساختن برای ماندن

آموزش مدیریت تغییر در سازمان چگونه است؟

آموزش مدیریت تحول سازمانی به رهبران مهارت‌های لازم را ارائه می‌دهد و می‌تواند فواید زیر را به همراه داشته باشد:

  • سازگاری با تغییرات در کار و برخورد اثربخش با احساسات و علائق شخصی
  • ارائه مهارت‌ها، ابزارها و چارچوب‌هایی برای اعمال تغییرات
  • متقاعد کردن کارکنان از نظر مفید بودن تغییرات
  • درک بهتر جزئیات تغییر و درک نیازهای افراد مختلف
  • تبدیل مدیریت تغییر به مزیت رقابتی برای ورود قوی به بازار

یک دوره آموزشی مدیریت تغییر خوب، به رهبران کمک می‌کند تا نقاط قوت و ضعف خود را کشف کنند. این مهم به آنها نشان می‌دهد که چگونه برنامه‌های خاصی را برای بهبود فرهنگ در حال تغییر سازمان خود ایجاد کنند. دوره آموزشی می‌تواند شرکت در سمینارها یا مطالعه کتاب‌های تخصصی در حوزه مدیریت تغییر باشد.

چگونه رهبران می‌توانند مدیریت تغییر را بهبود ببخشند؟

از طریق آموزش، مطالعه فردی، راهنمایی و تمرین رهبران می‌توانند ایده‌ها و فرآیندهای اصلی مدیریت تغییر را فرا بگیرند. رهبران می‌توانند از مطالعات موردی (کیس استادی)، تمرین‌های آموزشی و کاربرد عملی برای مدیریت تغییر آموزش ببینند.

رهبری که مهارت‌های مربوط را آموزش ببیند، به ویژه باید بر چگونگی انجام موارد زیر نیز تمرکز داشته باشد:

  • تشخیص دهد که چه زمانی باید تغییر اساسی در سازمان ایجاد شود.
  • نمونه‌ای از شیوه‌های سازگاری با تغییر را ارائه دهد.
  • به واکنش کارکنان نسبت به تغییر توجه کند و به آنها پاسخ دهد.
  • کارکنان را از طریق تغییر به گونه‌ای هدایت کند که منجر به بهبود فرآیندهای سازمانی شود.
  • با آرامش مقاومت در برابر تغییر را تشخیص دهد و بر آن غلبه کند.
  • به طور مؤثر جزئیات و دلایل تغییر را به کل سازمان بیان کند.
  • فرهنگی در محل کار خود ایجاد کند که فضا برای تغییر باز باشد.
  • بهترین برنامه‌ها را برای تغییر اثربخش در سازمان ارائه دهد.

تغییر می‌تواند سخت باشد و بیشتر ما تمایل داریم که شرایط حال حاضر را برای حفظ امنیت خود، بدون تغییر باقی بگذاریم. با این حال، وقتی تغییرات به درستی مدیریت شوند، سازمان می‌تواند پوست بیندازد و پیشرفت کند.

جین داتون و گرچن اسپریتزر در کتاب چگونه رهبر مثبتی باشیم نکات و تکنیک‌های بیشتری را درباره مدیریت بهتر روابط موثر با کارکنان ارائه می‌کند. اگر نمی‌دانید چه وقت و چگونه باید به کارمندانتان انگیزه بدهید و سازمانتان را در جهت شکوفایی سوق دهید، مطالعه نکات تاثیرگذار این کتاب را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

خلاصه کتاب چگونه رهبر مثبتی باشیم

راهکارهای ساده، تاثیرات شگرف

جین داتون و گرچن اسپریتزر

در ۲۴ دقیقه مطالعه کنید

مشاهده کتاب چگونه رهبر مثبتی باشیم

کلام آخر

تغییرات قریب الوقوع بر هر قسمتی از یک سازمان و افراد درون آن تأثیر می‌گذارند. ساختار یک سازمان مانند تار عنکبوت است؛ اگر یک گوشه کوچکی از تار را بکشید، ارتعاشات در سراسر تار به وجود می‌آیند. هر بخش، هر تیم و هر فرد در یک سازمان بر یکدیگر تأثیر می‌گذارند. اگر فردی نتواند تغییرات را درک کند، کل سازمان دچار مشکل می‌شود.

پس برای اجرای اثربخش تغییرات، نیاز به مدیریت تغییر و تحول سازمانی است. این مهم مهارتی است که باید ابتدا توسط رهبران کسب شود و سپس به تمامی تیم‌های کاری آموزش داده شود. انجام تغییرات مثبت می‌تواند سازمان را به دوره جدیدی از پویایی برساند. 

ارسال دیدگاه

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

پست های مرتبط